Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tort "cub de gheata"

13 decembrie 2009


Ingrediente pentru blat:

4 oua
120gr zahar tos
1 plic praf copt
70gr cacao
80gr faina

Ingrediente pentru crema:

2 plicuri budinca vanilie
800ml lapte pentru preparat budinca
250gr zahar tos pentru budinca (eu am pus dupa gust)
220gr unt (am pus mai putin)
120 zahar pudra pentru frecat untul (eu nu am mai pus)

Siropul:

150ml apa
1 fiola esenta rom
3 linguri zahar

Pentru ornat:

400ml frisca lichida
bombonele argintii



Mod de preparare:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care
se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.




Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Eu nu am mai frecat untul cu zahar pudra...am
adaugat direct untul in budinca dupa ce
aceasta s-a ingrosat si am amestecat
pana s-a topit.

Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.


Siropul se prepara din apa cu zahar si esenta de
rom...eu am facut mai mult sirop pentru ca
imi plac prajiturile mai insiropate.




Blatul racit se insiropeaza,se adauga budinca si se
uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa
care se adauga si frisca care
se niveleaza frumos.

Cu ajutorul unei furculite trasam modele.
Ornam cu bombonele,ciocolata rasa sau cacao.



Sursa retetei Gourmandine

9 comentarii:

  1. Ziua buna!
    Arata tare bine tortuletul, sectiunea imi face cu ochiul! ;)

    Numai bine si bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Arime!
    Multumesc pentru complimente si ma bucur mult ca esti alaturi de mine,tin sa te felicit si eu pentru tortuletele minunate pe care le realizezi.
    Bafta si tie in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tortul e superb, dar eu vreau sa-ti multumesc pentru urari si pentru primirea in lumea bloggerilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, your torte looks very very delicious..Compliment
    Greetings
    Cali

    RăspundețiȘtergere
  5. un merveilleux gâteau et j'imagine qu'il doit être excellent, bravo pour cette belle présentation
    à bientôt

    RăspundețiȘtergere
  6. Ariana... trebuie sa incerc si eu acest tort... mi-a placut de cand l-am vazut prima data pe forum....
    Un premiu te asteapta la mine.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci,Fimere.
    Felis,multumesc pentru aprecieri si pentru premiu.
    Scuze pentru intarziere.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere