Blatul este acelasi ca la "cupola ninsa de ciocolata"
Ingrediente pentru blat:
4 oua
180 gr zahar
150 gr faina
50 gr amidon
40 gr cacao
60 gr margarina
1 lingurita rasa praf de copt
Ingrediente pentru blat:
4 oua
180 gr zahar
150 gr faina
50 gr amidon
40 gr cacao
60 gr margarina
1 lingurita rasa praf de copt
Mod de preparare:
Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar
galbenusurile se freaca bine cu zaharul.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se
adauga peste galbenusuri dupa care adaugam
si margarina iar apoi albusurile batute
spuma si amestecam bine.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort.
Cuptorul se incinge la 180 grade.
Se coace 30-35 minute.
Ingrediente crema alba:
200 gr ciocolata alba
250 ml frisca lichida
Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar
galbenusurile se freaca bine cu zaharul.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se
adauga peste galbenusuri dupa care adaugam
si margarina iar apoi albusurile batute
spuma si amestecam bine.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort.
Cuptorul se incinge la 180 grade.
Se coace 30-35 minute.
Ingrediente crema alba:
200 gr ciocolata alba
250 ml frisca lichida
200 gr unt
esenta vanilie
Mod de preparare:
Punem pe foc frisca si ciocolata si amestecam pana
se topeste dupa care o lasam la racit.
Frecam untul spuma,adaugam ciocolata racita
si mixam bine.
Crema obtinuta o tinem la frigider pana
la pregatirea tortului.
Ingrediente crema maro:
200 gr ciocolata cu lapte sau amara
300 ml frisca lichida
200 gr unt
esenta rom
Mod de preparare:
Se procedeaza la fel ca la crema alba.
Sirop:
apa
zahar
esenta rom
Montarea tortului:
Taiem blatul in trei.
Asezam primul blat pe platou insiropam putin punem
crema maro pe care o nivelam adaugam si cel
de al doilea blat si procedam la fel adaugand
crema alba iar la final ultimul blat.
Ungem tortul cu putina crema (de care ne-a ramas)
pentru al acoperii cu pasta marshmalow.
esenta vanilie
Mod de preparare:
Punem pe foc frisca si ciocolata si amestecam pana
se topeste dupa care o lasam la racit.
Frecam untul spuma,adaugam ciocolata racita
si mixam bine.
Crema obtinuta o tinem la frigider pana
la pregatirea tortului.
Ingrediente crema maro:
200 gr ciocolata cu lapte sau amara
300 ml frisca lichida
200 gr unt
esenta rom
Mod de preparare:
Se procedeaza la fel ca la crema alba.
Sirop:
apa
zahar
esenta rom
Montarea tortului:
Taiem blatul in trei.
Asezam primul blat pe platou insiropam putin punem
crema maro pe care o nivelam adaugam si cel
de al doilea blat si procedam la fel adaugand
crema alba iar la final ultimul blat.
Ungem tortul cu putina crema (de care ne-a ramas)
pentru al acoperii cu pasta marshmalow.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu