Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Nuci cu crema de ciocolata

22 februarie 2011


Ingrediente pentru aluat:

3 oua
200gr zahar
600gr faina
300gr untura
coaja de lamaie
amoniac
un praf de sare
1-2 pliculete zahar vanilat



Ingrediente pentru crema:

1/2 l lapte
1 cana zahar
3-4 linguri faina
100gr unt sau margarina
1-2 linguri cacao
100gr ciocolata amaruie
esenta de rom



Mod de preparare pentru aluat:

Intr-un bol punem untura,zaharul,ouale,coaja
de lamaie,praful de sare, zaharul vanilat,
amoniacul si amestecam bine.
Adaugam faina si incepem sa framantam,daca mai
este nevoie mai adaugam faina.
Din aluatul obtinut formam bilute pe care le punem
in forma de copt.
Se coc pe flacara aragazului.






Mod de preparare crema:

Punem laptele pe foc intr-o craticioara,separat intr-un
bol amestecam faina cu zaharul,cacaoa si jumatate
din cantitatea de lapte si omogenizam.
Turnam compozitia peste restul de lapte adaugam
ciocolata bucatele si lasam sa fiarba la foc mic
amestecand continuu.
Cand compozitia s-a ingrosat dam vasul de pe foc
si adaugam untul amestecam pana ce acesta
se topeste la final adaugam esenta.
Cu crema obtinuta umplem fiecare "coaja de nuca"
dupa care le impreunam.
Se pudreaza cu zahar.







5 comentarii:

  1. Foarte frumoase ti-au iesit. Eu tot caut forma de copt dar nu gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaa,nucele astea le faceam cand eram mai tanara!Tare mult imi placeau.....cred ca este vremea sa le mai simt gustul!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina,multumesc.
    Eu forma o am de mult de fapt mama dar nu stiu exact de unde.
    Janet,ma bucur ca ti-am adus aminte de ele,eu le fac foarte rar,de obicei la sarbatori pentru ca sunt migaloase.
    Va doresc o primavara frumoasa.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Miodrag,multumesc frumos pentru aprecieri.
    Ma simt flatata sa primesc laude din parte unui bucatar de meserie.
    O saptamana minunata va doresc.

    RăspundețiȘtergere