Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Savarine

3 noiembrie 2009


Ingrediente pentru aluat:

5 oua
6 linguri zahar
6 linguri pesmet
un praf sare

Siropul:

1 pahar apa
150 gr zahar
2 fiole esenta rom

Pentru umplut:

400 ml frisca lichida

Pentru ornat:

gelatina rosie sau dulceata

 
 
Mod de preparare:

Intai de toate pregatim frisca pe care o batem pana
se intareste dupa care o introducem la frigider.

Fierbem apa cu zaharul pentru sirop,adaugam
esenta de rom si lasam la racit.


Pregatim aluatul.

Frecam galbenusurile cu zaharul si praful
de sare pana se albesc dupa care
adaugam pesmetul.

Batem albusurile spuma si le adaugam peste
compozitie dupa care
amestecam bine.


Ungem formele cu unt si le umplem cu aluat.



Se coc la foc mare pana se auresc.

 
Dupa ce sau racit se taie la fiecare
savarina capacelul.

Se introduc in sirop dupa care le asezam pe un
platou si le umplem cu frisca asezam
capacelul si ornam cu gelatina.

Cand sunt gata se introduc la frigider.



Sursa retetei Monica-Elizabet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu