Ingrediente pentru aluat:
500gr faina
150gr unt
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
500gr faina
150gr unt
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
dovleac
zahar (dupa gust)
scortisoara (dupa preferinta)
Curatam dovleacul de coaja si seminte,il dam pe
razatoarea fina adaugam zahar si il punemintr-o cratita pe foc la calit.
Il calim pana cand scade toata zeama,cand este gata
il dam de pe foc adaugam putina scortisoara
amestecam bine si il lasam sa se racoreasca.
smantana se pun intr-un bol si se framanta
o coca,care se imparte in doua
parti egale.
Din aluatul obtinut intindem doua foi de marimea
tavii in care coacem prajitura.
Tava se unge cu ulei.
Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam
compozitia de dovleac.
si se unge cu ou.
Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute
pana capata o culoare usor aurie.
Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor
si o lasam la racit dupa care
o pudram cu zahar.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere