Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tort cu crema mascarpone

27 februarie 2011



Ingrediente pentru blat:

6 oua
6 linguri ulei
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
esenta vanile

Ingrediente pentru crema:

500 gr mascarpone
500 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
400 ml frisca lichida
esenta rom



Mod de preparare blat:

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma
mai intai cu un praf
de sare dupa care adaugam zaharul si
batem in continuare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul dupa care
le adaugam peste albusurile batute
spuma si omogenizam.

Adaugam si esenta de vanilie iar la final faina
si omogenizam bine.


Turnam compozitia intr-o forma de tort cu marginile

 detasabile unsa cu unt sau tapetata cu
hartie de copt.


Se coace in cuptorul incins in prealabil.


Se incearca cu scobitoarea.



Mod de preparare crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca,cand
ciocolata
este topita complet dam de pe foc si lasam
sa se racoreasca.

Adugam mascarpone peste compozitia de
ciocolata si mixam bine.



Asamblare tort:

Blatul il taiem in doua.


Pe un platou asezam primul blat si punem inelul
formei
in jurul lui,insiropam si punem jumatate din
crema la fel procedam si cu al doilea
blat si restul de crema.

Oprim putina crema pentru marginile tortului.


Eu am pus frisca pe margini
(pentru ca nu am oprit
crema) si am stricat aspectul tortului. 

Ornam cu figurine de ciocolata.
 


9 comentarii:

  1. Super, arata perfect, iti propun cand coci blat in forma detasabila, sa nu ungi marginile sa lasi sa se prinda( se desfac usor cu cutitu nui problema), dar asa o sa-ti iasa blat drept no sa scada la mijloc e o tehnica care se foloseste. O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. surac e grozav pontul tau ! si crema asta w buna.dar cred ca trebuie sa lasi tortul cateva ore sa se insiropeze tortul de la cream,sau ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  3. Miodrag,multumesc pentru aprecieri,la fel procedez si eu cu forma detasabila.
    Oricum orice sfat e bun venit si il primesc cu drag oricand.
    Pansy,ai dreptate am omis sa scriu ca tortul se lasa la frigider 10-12 ore sau peste noapte.
    O primavara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata !! Felicitari pentru blog,ai retete minunate ! O saptamana frumoasa iti doresc si te astept si pe la mine. :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos,Ana Maria.
    Cu siguranta am sa te vizitez.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata delicios! Imi place blogul tau, deja e bagat la favorite!

    RăspundețiȘtergere
  7. 500 gr de ciocolata??? si ne omoara ficatul sau ce?? hellooooo " topïm ciocolata impreuna cu frisca"???? A FACUT CINEVA DUPA RETETA ASTA.....????????

    RăspundețiȘtergere