500 gr faina
2 oua
25 gr drojdie
100 gr zahar
150 ml lapte
50 gr unt
un praf de sare
esenta de vanilie
1 ou pentru uns
zahar pudră vanilat
1 kg mere
zahar dupa gust
scorțișoară
Punem drojdia la inmuiat in
puțin lapte caldut.
Intr-un castron punem faina amestecata
cu praful de sare, adaugam pe
rand drojdia, ouale batute usor,
zaharul pe care l-am topit in
restul de lapte, esenta de vanilie,
si untul topit.
Framantam aluatul aprox. 10 min.
pana se desprinde de pe vas si devine elastic.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa creasca aprox. o ora si jumatate.
Curățăm merele și le dăm pe razatoare,
le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.
Le calim pana cand scade toata zeama.
Lasam umplutura sa se raceasca și
adăugăm scorțișoara.
Intindem prima bila in forma de dreptunghi si punem pe una din parti o lingura cu
umplutura de mere iar cealalta parte o taiem fasiute.
Acoperim umplutura aducand partea de deasupra peste ea, adunam putin capetele si apoi formam un rulou cu fasiutele.
hartie de copt si le lasam sa creasca
pana isi dubleaza volumul.
Le pudrăm cu zahăr pudră vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu