Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Pariziene cu mere




Ingrediente pentru aluat:

500 gr faina
2 oua
25 gr drojdie
100 gr zahar
150 ml lapte
50 gr unt
un praf de sare
esenta de vanilie

1 ou pentru uns
zahar pudră vanilat


Pentru umplutura:

1 kg mere
zahar dupa gust
scorțișoară


Mod de preparare aluat:

Punem drojdia la inmuiat in
 puțin  lapte caldut.

  Intr-un castron punem faina amestecata
cu praful de sare, adaugam pe
rand drojdia, ouale batute usor,
 zaharul pe care l-am topit in
restul de lapte, esenta de vanilie,
 si untul topit.

Framantam aluatul aprox. 10 min.
 pana se desprinde de pe vas si devine elastic.

  Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa creasca aprox. o ora si jumatate.


Mod de preparare umplutura:

Curățăm merele și le dăm pe razatoare,
le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.

Le calim pana cand scade toata zeama.

 Lasam umplutura sa se raceasca și
adăugăm scorțișoara.


.Impartim aluatul in 10 bile.

 Intindem prima bila in forma de dreptunghi si punem pe una din parti o lingura cu
 umplutura de mere iar cealalta parte o taiem fasiute.

Acoperim umplutura aducand partea de deasupra peste ea, adunam putin capetele si apoi formam un rulou cu fasiutele.


Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu
hartie de copt si le lasam sa creasca
pana isi dubleaza volumul.


 Ungem parizienele cu ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit, la foc moderat, aprox.30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le pudrăm cu zahăr pudră vanilat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu