Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Musuroi de cârtiță




Ingrediente pentru blat:

5 oua
200 gr.zahar
150 gr.faina
40 gr.cacao
40 ml ulei
un praf sare


Pentru umplutura:

250 ml frisca lichida
500 gr.mascarpone
150 gr.zahar pudra
3-4 banane
100 gr. fulgi de ciocolata
 esenta de vanilie



Mod de preparare blat:

Într-un bol mixam ouale cu praful
de sare și zaharul până își dublează
volumul.
Adaugam cacaoa omogenizam dupa
care adaugam și uleiul.

La final adaugam faina și amestecam
usor cu o spatula.

Turnam compozitia într-o forma rotunda
tapetata cu hartie de copt si coacem
in cuptorul incins in prealabil
la foc potrivit pana este copt.


Mod de preparare crema:

Într-un bol punem braza mascarpone
impreuna cu frisca lichida
si zaharul pudra mixam totul
bine pana se întareste,adaugam esenta
si fulgii de ciocolata si amestecam.


Asamblarea prajiturii:

Așezam blatul pe un platoul,peste
blat asezam o farfurie
cu dimensiunea mai mica decăt
blatul,cu un cuțit taiem blatul
pe marginea farfuriei fara sa
taiem pana jos.


Cu o lingura scobim interiorul blatului
il insiropam,asezam bananele
curațate de coaja si acoperim cu crema.
dandu-i o forma rotunda.

Blatul rămas il farmitam bine si
acoperim cu el prajitura.


2 comentarii: