Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tort diplomat cu fructe

28 martie 2012




Ingrediente:

500 ml frisca lichida
50 ml lapte
170 gr zahar
3 oua
2 pliculete gelatina
1 pachet piscoturi
1 conserva compot piersici
1 kiwi
esenta vanilie





Mod de preparare:

Batem frisca spuma si o tinem la frigider
pana in momentul folosirii.

Punem gelatina la inmuiat in apa
cat sa o acopere.

Intr-un vas incapator punem ouale, zaharul,
laptele la bain-marie si amestecam pana
sunt aproape de fierbere.

Se adauga gelatina,se da de pe foc si se mesteca
pana se raceste.
Cand este suficient de rece se adauga frisca si
esenta de vanilie sau alte arome.

Montam tortul direct pe platou cu ajutorul unui
inel de la o forma cu pereti detasabili.

Punem inelul inchis pe platou si incepem sa asezam
piscoturile inmuiate in siropul de piersici.

Piersicile le taiem bucatele mici si le amestecam
cu crema.
Asezam un strat de crema apoi un strat de piscoturi
si iar un strat de crema si nivelam frumos.

Dam tortul la frigider pentru cateva ore sau
pana a doua zi.


Desfacem inelul din jurul tortului,nivelam frumos
marginile(daca este nevoie) si il tapetam
de jur imprejur cu piscoturi.

Il decoram cu felii de kiwi.



2 comentarii:

  1. Foarte frumos tortul. Si desigur foarte bun. Am sa incerc si aceasta varianta de diplomat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super, este si usor de preparat,merita incercata si aceasta varianta deoarece reteta pe care o am eu ultima data nu prea mi-a iesit

    RăspundețiȘtergere