Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Chec cu piure de dovleac

25 martie 2012


Ingrediente:

400 gr zahar  
200 ml lapte
150 ml ulei

3 oua
400 gr dovleac (piure)
400 gr faina
1 lingurita bicarbonat
3/4 lingurita praf de copt  
un praf de sare
esenta vanilie



Mod de preparare:

Intr-un vas incapator mixam ouale impreuna
cu zaharul si uleiul pana obtinem o
compozitie cremoasa.

Adugam dovleacul (eu am folosit dovleac crud dat pe razatoare),
 laptele,esenta si amestecam.

Adaugam si faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul,
praful de copt si sarea.

Turnam compozitia in doua forme de chec
sau o forma rotunda.

Coacem in cuptorul preincalzit timp de
o ora la foc mediu.

Cand sunt gata scoatem formele din cuptor, lasam
sa se racaoreasca si le scoatem din forme.



Il pudram cu zahar pudra vanilat.





Sursa retetei: Licuta Marin


3 comentarii:

  1. Este o reteta foarte interesanta,foarte usor de preparat si cred ca este un chec foarte gustos.Il voi prepara curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Victorinne.
      Astept impresia ta dupa ce il vei prepara si gusta.
      Pupici.

      Ștergere