Am revenit cu reteta,sper sa va placa si sa o incercati si voi.
Ingrediente pentru blat:
8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
4-5 linguri cacao
160 gr faina
Ingrediente pentru crema:
8 oua
240 gr zahar tos
1 plic praf copt
4-5 linguri cacao
160 gr faina
Ingrediente pentru crema:
600 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte
400 gr ciocolata amaruie
esenta rom
Ingrediente pentru glazura:
100 gr ciocolata cu lapte
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Ingrediente pentru sirop:
150 gr zahar
400 ml apa
esenta de rom
Ingrediente pentru decor:
300 ml frisca lichida batuta
cateva linguri de crema
Mod de preparare pentru blat:
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa.
Separam ouale,albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si
mixam pana se intareste.
Galbenusurile le mixam putin dupa care le adaugam
peste albusuri si mixam in continuare,
adaugam si faina si amestecam bine
pana la omogenizare.
Compozitia rezultata o turnam intr-o forma rotunda
cu marginile detasabile si o introducem in
cuptorul incins in prealabil,se coace
aproximativ 30 minute
cuptorul incins in prealabil,se coace
aproximativ 30 minute
la foc moderat.
Mod de preparare crema:
lasam sa se raceasca 5-6 ore sau chiar peste noapte
la frigider dupa care o mixam bine si adaugam
esenta.
Mod de preparare pentru sirop:
Caramelizam 2-3 linguri de zahar dupa care
adaugam apa fiarta (pentru a nu sari) si restul de zahar
si fierbem pana se topeste tot zaharul,la sfarsit
adaugam esenta de rom.
Pentru glazura:
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida.
Pentru decor:
Batem frisca dupa care adaugam cateva
linguri de crema si mixam bine.
Montarea tortului:
Taiem blatul in trei parti,asezam primul blat pe un platou,insiropam,punem jumatate din crema si nivelam asezam si al doilea blat cu care procedam la fel si continuam cu ultimul blat pe cre il insiropam si turnam glazura.
La sfarsit il ornăm după plac.
Taiem blatul in trei parti,asezam primul blat pe un platou,insiropam,punem jumatate din crema si nivelam asezam si al doilea blat cu care procedam la fel si continuam cu ultimul blat pe cre il insiropam si turnam glazura.
La sfarsit il ornăm după plac.
Super fain arata tartul.
RăspundețiȘtergereLa multi ani ! 2014 sa va aduca tot ceea ce anii precedenti au uitat. Pupic Nataliei.
Multumesc pentru urari si aprecieri.
RăspundețiȘtergereLa multi ani si tie si familiei tale si tot cea ce va doriti sa va aduca noul an.
Multi pupici si din partea noastra.
Ariana, what a beautiful dish!
RăspundețiȘtergere