Ingrediente pentru aluat:300 gr.făină
o lingura zahar
125 ml.lapteun ouo lingura ulei
15 gr drojdie proaspată sau
jumatate pliculeț drojdie uscata
esenta de vanilie
Ingrediente sirop:
1 litru apa
300 gr.zahar
esenta de rom
Pentru decor:
jeleu de zmeura sau capsuni
frisca
Fierbem apa si zaharul cateva clocote,
dam deoparte si adaugam
esenta de rom.
Mod de preparare aluat:
Într-un bol cernem făina,separat
într-un alt bol amestecam drojdia,zaharul,
laptele,oul,uleiul și esenta de vanilie.
Turnam amestecul peste faina si
omogenizam pana obtinem un
aluat elastic nelipicios.
Ungem aluatul cu ulei,il acoperim
si il lasam la crescut.
pe care le ungem cu ulei.
Cand aluatul a crescut rupem din aluat
bucati pe care le rotunjim si le
punem in forme.
Le mai lasam la dospit pana îsi
dubleaza volumul.
Dupa ce au crescut coacem savarinele
cuptorul încins în prealabil
aprox.10-12 sau
pana se rumenesc.
Cand sunt gata le lasam sa se raceasca,
le scoatem din forme și le insiropam.
Taiem capacelele si umplem savarinele
cu friscă deasupra turnam jeleul
de fructe.
Asezam savarinele pe un platou
si le pastram la frigider pana
in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu