Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg iaurt grecesc
8 oua
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
stafide
150 g unt topit
Mod de preparare:
Intr-un bol mixăm ouale cu zaharul,zaharul vanilat
și coaja de lămâie.
Adăugăm și iaurtul și mixăm în continuare.
Foile de placinta le imparțim in trei.
Intr-o tava unsa cu unt asezăm prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit și presărăm zahăr
pe toată suprafața.
La fel procedăm și cu celelalte foi din prima
parte.
Turnăm jumătate din umplutura de iaurt,punem și stafidele din loc în loc.
Continuăm cu celelalte foi de plăcintă procedând la fel,turnăm și restul de umplutură și stafidele.
Acoperim cu restul de foi procedând la fel.
La final ungem placinta cu gălbenus amestecat
cu un strop de lapte.
Coacem placinta aprox.50 minute,până se rumeneste frumos.
Scoatem placinta din cuptor și o lăsăm să se raceasca.
Se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu