16 noiembrie 2018
225 gr.faina
100 gr.unt
80 gr.zahar tos
un ou
3 gr.praf de copt
1 lingura lapte rece
un praf de sare
1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura:
3-4 mere curățate și tăiate cubulete
30 g unt
un praf de scortisoara
zahar după gust
Într-un bol punem faina cernuta împreuna cu praful de copt adaugam untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele.
Amestecam totul pana obtinem un
aluat sfaramicios.
aluat sfaramicios.
Invelim auatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.
Mod depreparare umplutura:
Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute.
Intr-o craticioara punem untul la topit pe foc mic.
Adaugam merele și le sotam la foc mic pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat.
Lasam merele deoparte sa se raceasca complet.
Intre timp întindem aluatul fraged pe masa de lucru, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.
Cu o forma rotunda cu margini ondulate, decupam aluatul.
Pe fiecare cerculeț asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere si le acoperim cu restul cercurilor ramase.
Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se
rumenesc frumos.
Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar.
Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat.
Sursa retetei Laura Adamache
Intr-o craticioara punem untul la topit pe foc mic.
Adaugam merele și le sotam la foc mic pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat.
Lasam merele deoparte sa se raceasca complet.
Intre timp întindem aluatul fraged pe masa de lucru, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.
Cu o forma rotunda cu margini ondulate, decupam aluatul.
Pe fiecare cerculeț asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere si le acoperim cu restul cercurilor ramase.
Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se
rumenesc frumos.
Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar.
Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat.
Sursa retetei Laura Adamache
Mulțumesc :)
RăspundețiȘtergere