Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Prajitura cu nuca

10 decembrie 2018


  • Ingrediente pentru aluat:

  •  500gr faina 
  • 150gr margarină
  •  150gr zahar pudra 
  • 1 ou 
  • 1 pliculet praf de copt  
  • 3 linguri de smantana   


Ingrediente pentru umplutura: 

250 gr nuci
200 ml lapte
100 gr zahar
esenta vanilie


Mod de preparare pentru
compoziția de nuci:

Într-o craticioara punem laptele împreună
cu zahărul pe foc și fierbem
până se topeste zahărul.

Adăugăm nuca măcinată și amestecăm.

La final adăugăm esenta.


  •  Mod de preparare: 

  •  Intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si praful de copt,  adaugam oul,margarina la temperatura camerei  si smantana framantam bine pana aluatul cuprinde toata faina. 

  •   Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale. 

  •  Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.

  •  Tava se unge cu ulei. 

  •  Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam compozitia de nuca dupa care se intinde si cea de a doua foaie. 

  •  Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita sau  scobitoare si se unge cu galbenus de ou amestecat cu un strop de lapte.

  •  Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute pana capata o culoare usor aurie.

  •  Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit dupa care o pudram cu zahar. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu