10 decembrie 2018
500 gr faina
150 gr margarină
150 gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri cu smântână
- esenta vanilie
Mod de preparare pentru
compoziția de nuci:
Într-o craticioara punem laptele împreună
cu zahărul pe foc și fierbem
până se topeste zahărul.
Adăugăm nuca măcinată și amestecăm.
La final adăugăm esenta.
Mod de preparare: compoziția de nuci:
Într-o craticioara punem laptele împreună
cu zahărul pe foc și fierbem
până se topeste zahărul.
Adăugăm nuca măcinată și amestecăm.
La final adăugăm esenta.
- Intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si praful de copt, adaugam oul,untul la temperatura camerei si smantana framantam bine pana aluatul cuprinde toata faina.
- Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale.
- Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.
- Tava se unge cu ulei.
- Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam compozitia de nuca dupa care se intinde si cea de a doua foaie.
- Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita sau scobitoare si se unge cu galbenus de ou amestecat cu un strop de lapte.
- Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute pana capata o culoare usor aurie.
- Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit dupa care o pudram cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu