2 oua
1/2 cana zahar
1/3 cana ulei
1/2 cana faina
1 lingurita praf de copt
un praf sare
Ingrediente pentru crema:
5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
o conserva ananas
2 banane
o portocala pentru decor
Mod de preparare blat:
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asamblarea tortului:
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
de la ananas sau facem un sirop din apa cu
zahar si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele si le adaugam in crema.
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt,turnam crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din
jurul lui si decoram cu fructe.
5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
o conserva ananas
2 banane
o portocala pentru decor
Mixam ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.
Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asamblarea tortului:
Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
de la ananas sau facem un sirop din apa cu
zahar si esenta vanilie.
Taiem fructele bucatele si le adaugam in crema.
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt,turnam crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din
jurul lui si decoram cu fructe.
Poate ca de alte prajituri... mai ma satur dar de diplomat,niciodata !
RăspundețiȘtergereSplendid !:)
INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
RăspundețiȘtergerePrimii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html