Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Amandine


 Ingrediente pentru blat:

6 oua
6 linguri apa rece
300 gr zahar
260 gr faina
30 gr cacao
1 plic praf de copt
zahar vanilat

Pentru crema:

500 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri amidon
3 linguri faina
6 linguri zahar
4 linguri cacao
150 gr margarina
2 linguri zahar pudra

Pentru sirop:

8 linguri zahar
3 cani apa
esenta rom

Pentru glazura:

200 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
75 ml frisca lichida



Mod de preparare blat:

Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul si
apa puse treptat,se adauga si galbenusurile.

Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt,se pune in
compozitia de mai sus si se amesteca bine.

Compozitia rezultata se toarna in tava ( tapetata cu
hartie de copt) si se introduce la cuptor.

Cuptorul trebuie sa fie incins.


Mod de preparare crema:

Se amesteca zaharul cu faina,amidonul si cacaoa,
se adauga si galbenusurile,laptele
si se amesteca bine.

Se pune pe foc mic si se amesteca incontinu ( pentru a
nu se prinde) pana se ingroasa.

Cand este gata se lasa la racit.

Untul se bate spuma cu zaharul pudra.

Crema racita se aduga (putin cate putin) peste untul
spuma si se mixeaza bine.

Glazura:

Se pune pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata
rupta bucatele si se amesteca pana
se topeste.

Siropul:

Intr-o cana punem 4 linguri de zahar sa se topeasca,
(atentie sa nu se arda) adaugam apa si lasam sa
se dizolve,adaugam si restul de zahar
si esenta de rom.


Asamblarea prajiturii:

Blatul se taie in doua pe lung, se acopera tava cu folie
alimentara, se aseaza primul blat, se insiropeaza,
se unge cu crema,se adauga al doilea
blat si se insiropeaza.

Se acopera cu marginile foliei alimentare si se
da la frigider minim 8 ore.

Se scoate prajitura de la frigider, se rastoarna pe o
tava,se taie in diverse forme si
se glazureaza.



Multumesc, Anasia.


5 comentarii:

  1. Foarte frumos ti-a iesit si apetisanta de numai.
    Daca-ti face placere te astept pe la mine sa ridici un premiu.
    O seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos.Esti o draguta.
    O seara frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Amandina e prajitura mea preferata! Te-am adaugat la blogroll. Imi place blogul tau :)

    RăspundețiȘtergere