Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Crema de zahar ars

20 ianuarie 2010



Ingrediente:

1 litru lapte
8-10 oua
200 gr.zahar
esenta rom sau vanilie
coaja de lamaie
frisca pentru ornat (opțional )


Pentru caramel:

150-200 gr.zahăr 


 Mod de preparare:

Caramelizam zaharul intr-o cratita.



Incalzim laptele.

Intr-un alt vas mixam ouale cu zaharul
adaugam coaja de lamaie,
esenta de
rom si laptele caldut.



Aceasta compozitie o turnam peste zaharul
caramelizat si o introducem la cuptor

într-o tavă cu  apă .

Când apa din tavă se evaporă se
completează.



Cand este gata
 se lasa sa se raceasca si se
rastoarna pe un platou.




Se serveste rece cu frisca sau simpla.









4 comentarii:

  1. foarte frumoasa crema si prezentare!si blogul e superdragut!multe postari de succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super arata ! Blogu' tau are retete pe gustul meu :)
    Intrebare : la cate grade ai copt crema ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pokhas,multumesc pentru aprecieri.
    Cuptorul meu nu are termostat asa ca din pacate nu te pot ajuta.

    RăspundețiȘtergere