Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Prajitura cu branza dulce

11 octombrie 2009


Ingrediente pentru aluat:

500gr faina
150gr margarina
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana


Ingrediente pentru umplutura:

1 kg branza dulce de vaci
3-4 oua
zahar tos(dupa preferinta)
1 plic praf de budinca de vanilie(optional)
stafide



Mod de preparare:

Prima data pregatim umplutura,amestecam branza
cu ouale,
zaharul,praful de budinca
si stafidele.
Urmeaza aluatul.
Faina,zaharul pudra,praful de copt,oul,margarina
si smantana se pun intr-un bol si se
framanta o coca,care se imparte
in doua parti egale.
Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea
tavii in care coacem prajitura.
Tava se unge cu ulei.

Se intinde prima foaie in tava peste care adaugamcompozitiade branza dupa care se intinde
si cea de a doua foaie.
Aluatul se inteapa din loc in loc cu furculita
si se unge cu ou.

Prajitura se introduce la cuptor pentru
cca 40 minute
pana capata o
culoare usor aurie.






Cand prajitura este gata o scoatem din cuptorsi o lasam sa se raceasca dupa care
o pudram cu zahar.



Sursa retetei Gourmandine.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu