Ingrediente pentru blat:
200 gr piscoturi
150 gr unt
Ingrediente pentru crema :
900 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
esenta de vanilie
100 ml frisca pentru decor
colorant alimentar opțional
sau fructe proaspete
Mod de preparare blat :
Sfarmam piscoturile cu ajutorul robotului
de bucătărie.
Punem piscoturile într-un vas și adaugam untul moale omogenizam
bine pana când compozitia are
un aspect nisipos.
un aspect nisipos.
Luam o forma cu pereți detașabili
și acoperim baza cu folie alimentara
(folia sa fie mai mare pentru a acoperii
și pereții formei dar pe afara).
Punem compozitia de piscoturi pe care o nivelam
și presam uniform.
Introducem tava la frigider cât timp ne ocupam de crema.
Mod de preparare crema:
Batem frisca pentru decor și o dam la rece.
Punem gelatina la înmuitat
în apa rece.
Frisca (900ml) o punem intr-o craticioara și
o punem pe foc pana ajunge
la punctul de fierbere.
O dam deoparte și adugam gelatina
și esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca după care o introducem la frigider.
Ne uitam din când în când pentru a nu se
inchega prea tare.
Când consideram ca nu mai este foarte
lichida o turnam peste blatul
de piscoturi și o introducem la
frigider peste noapte.
Desfacem cu grija forma trecând cu un cuțit de jur împrejurul formei pentru a se desprinde crema.
Transferam cu grija tortul pe un platou
si dcoram cu frisca sau fructe proaspete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu