Pentru aluat:
3 oua
13 linguri ulei
13 linguri lapte
13 linguri zahar
15 linguri faina
1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura:
500 gr branza dulce
5 linguri zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
3 linguri gris
coaja rasa de la o lamaie
50 gr stafide
esenta rom
zahar pudra
Instructiuni preparare:
Punem stafidele la înmuiat
in esenta de rom.
Într-un bol adăugăm laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Mixam totul pana se dizolva zaharul iar compozitia este omogena.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnăm jumătate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si se coacem cca 8-10 min.
Cat timp se coace foaia pregatim umplutura.
Amestecam branza cu zahar, oua, gris, stafide,esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
Cand foaia s-a copt se scoatem tava din cuptor si adaugam umplutura de branza.
Intindem umplutura in strat uniform apoi turnam si restul de aluat.
Introducem din nou in cuptor pentru 30-35 min.
Introducem din nou in cuptor pentru 30-35 min.
Cand prajitura este rumenita frumos o
scoatem din cuptor si o lasam sa se racesca complet.
Taiem prajitura și o pudră cu zahăr
pudră vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu