500 gr faina
300 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Mod de preparare:
In apa calduta amestecam zaharul,sarea dupa care
adaugam faina si drojdia.
Framantam un aluat suplu si elastic care se
lasa la crescut 30 min la cald.
Din acest aluat se intind clatite cat mai subtiri
si se coc in tigaie fara ulei.
Se coc pe ambele parti,nu trebuiesc rumenite.
Ingrediente pentru umplutura:
carne de pui (piept)
varza alba
cartofi prajiti
castraveciori murati
maioneza
sare
piper
Tocam varza marunt si o amestecam cu maioneza.
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele mici
il condimentam si il prajim sau varianta mai sanatoasa fara prajealail crestam putin,ii dam sare si il
coacem in cuptor intr-o tigaie cu putin ulei cand e gata il
taiem fasiute.
Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem pai dupa
care ii prajim.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele,luam cate
o lipie si punem pe fiecare din toate ingredientele
cate putin si infasuram.
Numai bune de mancat.
Trebuie sa fie tare bun a Shaorma,sincer nu am facut niciodata dar ma bate gandul sa fac sambata,pentru ca e foarte usor de facut si rapida asa cum i-mi place mie,sa nu stau prea mult in bucatarie.Merci de reteta am sa te anunt daca am facut!pup si noapte buna!
RăspundețiȘtergereariana,ce pofta imi faci,excelenta shaorma,ai facut si lipiile in casa,tare harnicuta si priceputa mai esti!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereGabriela,te asigur ca este mult mai buna shaorma facuta in casa decat cea cumparata.
Alison,lipiile sunt foarte usor de facut.
Va pupic si va doresc weekend placut.
Foarte bine arata,nu m-as fi gandit ca se pot face asa simplu,desi sunt ca niste placinte simple.Bravo!Te pup si o seara placuta!
RăspundețiȘtergeresuuper retateta si gustoasa :)
RăspundețiȘtergerej'aime beaucoup la chawarma et je trouve les tiennes très appétissantes et bien réussies
RăspundețiȘtergerebravo et bonne journée
Mirela,Anca,va multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereO saptamana minunata.Pupici.
Fimere,merci beaucoup.
RăspundețiȘtergereBonne semaine.
am reaparut,da'foi de shaorma n-am facut niciodata.da'nu-i timpul pierdut pentru mai la toamna.
RăspundețiȘtergereFoarte buna !
RăspundețiȘtergereEsti sigur de ce mananci.
Pansy,bine ai revenit.
RăspundețiȘtergereNiciodata nu e prea tarziu.
Retete de mancaruri,multumesc pentru aprecieri.
Sa aveti o zi frumoasa.