Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Prajitura diplomat

26 iulie 2016

 
 
 Ingrediente pentru blat:

 8 oua
 2 cani zahar
1 cana ulei
2 1/2 cani faina
 un pliculet  praf de copt
un praf
 
Ingrediente pentru crema:

10 galbenusuri
400 gr zahar
1 litru lapte
500 ml frisca lichida
4 pliculete gelatina
4 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie sau portocala

fructe proaspete sau din compot
frisca pentru decor  
 
 
 Mod de preparare blat:

Mixam ouale cu un praf de sare.


Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.


Incorporam treptat faina cernuta
si amestecata cu praful de copt.


Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara
cu marginile detasabile si acoperita
cu hartie de copt.
 
Coacem in cuptorul incins in prealabil
la foc potrivit
 
 
 Mod de preparare crema:
 
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continu pana compozitia se mai ingroasa.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.


Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.

Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
 
 
 
 Asamblarea prajiturii:

 Asezam blatul pe un platou,il insiropam cu siropul
preparat din apa cu
zahar
 si esenta vanilie.

Taiem fructele bucatele .
 
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt sau un carton,turnam jumatate 
din crema asezam un strat de fructe
 dupa care turnam restul de crema si dam la rece
pentru cateva ore sau peste noapte.


Scoatem peretii detasabili ai formei si portionam
prajitura in patratele ornam fiecare prajitura
cu un mot de frisca si fructe.
 
 
 

 
 
 
 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu