13 martie 2013
Ingrediente pentru blat:
2 oua
60 gr zahar tos
o lingurita praf de copt
30 gr cacao
40 gr faina
Ingrediente pentru crema:
5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
dulceata de visine
Siropul:
apa
zahar
esenta de rom
Pentru decor:
frisca
bucatele de ciocolata
Mod de preparare blat:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continuu pana compozitia se mai ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam
bine si lasam compozitia la racit.
Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.
Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.
Asamblarea tortului:
Asezam blatul pe un platou si il insiropam cu
Asezam blatul pe un platou si il insiropam cu
siropul preparat.
Adaugam dulceata de visine pe toata suprafata blatului.
Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt,turnam crema si dam la rece
pentru cateva ore.
Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din
jurul lui si decoram cu frisca si ciocolata.
Ciao and greetings from San Francisco California. What a lovely blog. I love cake and yours looks so delicious. And your photos are very professional looking. Bravo!
RăspundețiȘtergereI also write a blog about food but with my thoughts on relationships, family and friends. Please visit. Maybe follow. That would be cool.