Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Mini eclere cu ciocolata

13 februarie 2011



Ingrediente pentru aluat:

4 oua

250ml apa
100ml ulei
150gr faina


Ingrediente pentru crema:

500ml lapte
1/2 cana zahar
2-3 oua
1 plic praf de budinca de cacao
o ciocolata amaruie
50gr margarina

esenta rom

Pentru ornat:

ciocolata neagra si alba



Mod de preparare:


Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita si la primul clocot
se adauga toata faina,se trage vasul de pe foc
si se amesteca bine aluatul.



Cand aluatul este caldut se adauga ouale intregi unul
cate unul in asa fel incat nu se pune al doilea ou
pana ce compozitia nu la cuprins pe primul.
Aluatul trebuie sa fie suplu,dar sa nu curga.




Tapetam tava cu hartie de copt si incepem sa punem
aluatul in forma de bastonase.



Se introduc in cuptorul incins in prealabil si se coc
intai la foc iute 5
minute apoi la foc potrivit
 pana devin rumenii.
Nu se deschide cuptorul primele 15 minute.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.





Mod de preparare crema:

Se freaca ouale cu zaharul si praful de budinca,apoi se
adauga laptele clocotit.
Se pune p
e foc si se adauga ciocolata bucatele se
amesteca pana ce compozitia se ingroasa la
sfarsit se adauga margarina si se amesteca
pana ce aceasta se topeste.
Se da de pe foc si se adauga esenta de rom.
Crema se lasa sa se racoreasca.



Dupa ce s-au racit taiem eclerele pe din doua umplem
cu crema punem capacelele si ornam
cu ciocolata topita.


3 comentarii:

  1. Arata excelent si stiu ca nu pot fi altfel decat foare gustoase. De mult dau tarcoale retetei, asa ca acum am idee si cum sa fac doar cateva exemplare (diabetul, deh!...) si alea mititele. Multumesc de idee!..

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana,multumesc.
    Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor cu reteta.
    Iti doresc o primavara minunata.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata super chiar acum si mananc eclere

    RăspundețiȘtergere