Ingrediente pentru aluat:
500gr faina
150gr margarina
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:
600-800gr branza dulce de vaci
3-4 oua
zahar tos
coaja de lamaie
stafide
Mod de preparare:
Prima data pregatim umplutura,amestecam branza
cu ouale,zaharul
si stafidele.
si smantana intr-un bol si se
framanta un aluat care se imparte
in doua parti egale.
Din aluatul obtinut intindem doua foi de marimea
tavii in care coacem prajitura.Tava se unge cu ulei.
Se intinde prima foaie in tava peste care adaugam compozitia de branza dupa care se intinde
si cea de a doua foaie.
Aluatul se inteapa din loc in loc cu furculita
si se unge cu ou.
Prajitura se introduce la cuptor pentru
cca 40 minute pana capata o
culoare usor aurie.
Cand prajitura este gata o scoatem din cuptorsi o lasam sa se raceasca dupa care
o pudram cu zahar.
Sursa retetei Gourmandine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu