3 octombrie 2018
Ingrediente:
un pachet foietaj
1 litru lapte
5 ouă
o cană zahar
o cana faina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie
coaja de lămâie
100 gr unt
Tăiem foaia de aluat pe jumătate,după
care tăiem fâsi de aluat de 2-3 cm.
Ungem formele cu putin ulei.
Îmbrăcăm formele conice cu fâsiile de aluat
în așa fel încât să se suprapună
una peste alta.
Asezam formele în tava acoperita
cu hartie de copt.
Coacem în cuptorul preîncălzit,la foc
moderat până se rumenesc
frumos.
Se lasă puțin să se răcorească după care
se scot cu grija de pe forma.
Mod de preparare crema:
Punem laptele într-o craticioara la foc mic.
Frecam ouale cu zaharul,
adaugam puțin din laptele cald
pentru a subția compozitia.
Turnam compozitia peste restul de lapte,
punem pe foc
punem pe foc
si amestecam pana ce compozitia se ingroasa
la sfarsit adaugam untul și
amestecam pana ce acesta se topeste.
Adaugam esența și coaja de lămâie.
Crema se lasa sa se racoreasca.
Punem crema într-un posh și umplem rulourile,
la sfârșit le pudram cu zahar pudra vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu