Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Galuste cu prune

19 iulie 2016

 
Am testat o alta reteta de galuste cu prune care se
face mult mai usor decat cele din cartofi,
este din aluat oparit si se modeleaza
si mai usor dupa parerea mea.
 
 
Ingrediente pentru aluat:
 
200 ml apa
50 gr unt
150 gr faina
1 ou
un praf sare
 
prune
pesmet
putin unt
zahar alb sau brun
un praf scortisoara
 
 
Mod de preparare:
 
Intai de toate pregatim pesmetul pe care il rumenim
in putin unt,cand pesmetul are o culoare maronie dam
deoparte si lasam sa se racoreasca dupa care
adugam zahar si scortisoara dupa gust.
 
Punem apa la fiert cu sarea cand  da in clocot
adugam untul.
 
Cand untul este topit lasam sa mai dea un clocot
si adaugam faina treptat amestecand
pana se omogenizeaza.
 
Lasam compozitia sa se racoreasca dupa care adugam oul
si amestecam bine pana se incorporeaza.
 
Daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina
pe blatul de lucru si framantam pana
este bun de modelat si nu se mai lipeste de maini.
 
Modelam aluatul in forma de rulou pe care il portionam in 12-14 buc.
 
Fiecare bucata o intindem cu ajutorul palmelor adugam o
jumatate de pruna si modelam in forma cat mai rotunda.
 
 
Cand apa clocoteste adaugam galustele si le fierbem
pana cand acestea se ridica deasupra.
 
Le scoatem cu o paleta si le tavalim prin compozitia
de pesmet cu zahar.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu