13 ianuarie 2016
Ingrediente pentru blat:
4 oua
300 g. faina
300 gr.zahar
200 gr.unt
un pliculet praf de copt
200 ml.cafea tare
1 pliculet zahar vanilinat
200 gr.nuci macinate
1 lingurita scortisoara(optional)
100 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
400 ml frisca lichida
500 gr.ciocolata alba
esenta de vanile
400 ml frisca lichida
500 gr.ciocolata alba
esenta de vanile
Sirop de zahar ars:
4-5 linguri zahar
200-250 ml apa
Topim zaharul pana devine maroniu fara insa
sa se arda.
Adaugam apa calda si fierbem pana se
topeste zaharul caramelizat.
Mod de preparare pentru blat:
Intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt.
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul tos si cel vanilinat,
adaugam ouale,cafeaua rece si amestecam.
Adaugam nucile macinate si ciocolata rasa si mixam din nou la viteza mare.
La final adaugam faina si amestecam.
Aluatul astfel obtinut il turnam intr-o forma
rotunda acoperita cu hartie de copt.
Coacem aprox.25 minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Mod de preparare crema de ciocolata:
Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc pana e
aproape de fierbere,adaugam ciocolata rupta bucatele
si amestecam pana ce se topeste.
Cand e gata o lasam sa se racoreasca dupa care o tinem
la frigider pentru cateva ore.
Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc pana e
aproape de fierbere,adaugam ciocolata rupta bucatele
si amestecam pana ce se topeste.
Cand e gata o lasam sa se racoreasca dupa care o tinem
la frigider pentru cateva ore.
Se mixeaza bine si se adauga esenta de vanilie.
Asamblare tort:
Taiem blatul in doua,asezam prima foaie de blat pe platou
insiropam cu sirop de zahar ars.
Punem jumatate din crema nivelam frumos adaugam si a
doua foaie de blat si procedam la fel.
Presarm fulgi de ciocolata alba si decoram cu floricele
sau cum doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu