Ingrediente pentru aluat:
500 gr faina
100-130 ml bors
200 ml ulei
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar(ceva mai mult zahar)
un praf sare
esenta vanilie
rahat
Mod de preparare:
Intr-un castron cernem faina adaugam drojdia uscata,
zaharul,praful de sare si amestecam.
Adugam uleiul,esenta de vanilie si amestecam,
treptat adaugam si borsul atat cat este nevoie.
Framantam bine,la final aluatul trebuie sa fie elastic.
Punem aluatul la frigider pentru 10 minute.
Intre timp taiem rahatul in bucatele mai mici.
zaharul,praful de sare si amestecam.
Adugam uleiul,esenta de vanilie si amestecam,
treptat adaugam si borsul atat cat este nevoie.
Framantam bine,la final aluatul trebuie sa fie elastic.
Punem aluatul la frigider pentru 10 minute.
Intre timp taiem rahatul in bucatele mai mici.
Intindem aluatul si taiem triunghiuri
Pe fiecare triunghi punem o bucatica de rahat si rulam.
Asezam cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt
si coacem la foc potrivit 180 grade cca 30 min,
in cuptorul incins in prealabil.
Pe fiecare triunghi punem o bucatica de rahat si rulam.
Asezam cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt
si coacem la foc potrivit 180 grade cca 30 min,
in cuptorul incins in prealabil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu