Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Cornulete fragede cu dulceata

7 martie 2012


Din lipsa de timp am ramas multtt in urma,
drept dovada aceste cornulete super 
fragede de pe blogul Laurei
facute cu ceva timp inainte 
de sarbatori.

Ingrediente pentru aluat:

500 gr faina
100-130 ml bors
200 ml ulei
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar(dupa gust)
un praf sare
esenta vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

miez de nuca
dulceata mai groasa

zahar pudra vanilat


Mod de preparare:

Taiem nucile marunt si le amestecam cu dulceata.
Intr-un castron cernem faina adaugam drojdia uscata,
zaharul,praful de sare si amestecam.

Adugam uleiul,esenta de vanilie si amestecam,
treptat adaugam si borsul atat cat este nevoie.

Framantam bine,la final aluatul trebuie sa fie elastic.

Punem aluatul la frigider pentru 10 minute.


Intindem aluatul si taiem triunghiuri.

Pe fiecare triunghi punem o lingurita de dulceata si rulam.

Asezam cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt
si coacem la foc potrivit 180 grade cca 30 min,
in cuptorul incins in prealabil.


Cand sunt gata se scot si se tavalesc prin zahar
pudra vanilat.






Un comentariu: