Ingrediente:
125 gr unt sau margarina
3 oua
200gr zahar
250gr faina
1 pliculet praf de copt
100ml lapte
dovleac
zahar vanilat
scortisoara
alune sau nuci
Mod de preparare:
Dovleacul se coace sau se rade si se caleste
pana scade tot sucul.
Untul se topeste apoi se lasa la racit.
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul
dupa care se adauga si galbenusurile
si se amesteca.
Se adauga si untul topit apoi laptele,praful de copt,
faina iar la final dovleacul racit.
In formele de muffins se pun hartiute speciale
si se umple cu aluat pana aproape
de margine.
Deasupra presaram nuci sau alune maruntite.
Se coc cca 15-20 minute.
zahar vanilat
scortisoara
alune sau nuci
Mod de preparare:
Dovleacul se coace sau se rade si se caleste
pana scade tot sucul.
Untul se topeste apoi se lasa la racit.
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul
dupa care se adauga si galbenusurile
si se amesteca.
Se adauga si untul topit apoi laptele,praful de copt,
faina iar la final dovleacul racit.
In formele de muffins se pun hartiute speciale
si se umple cu aluat pana aproape
de margine.
Deasupra presaram nuci sau alune maruntite.
Se coc cca 15-20 minute.
merita incercate... mai ales ca acum este perioada optima pentru dovealc
RăspundețiȘtergere