20 ianuarie 2010
Ingrediente:
1 litru lapte
8-10 oua
200 gr.zahar
esenta rom sau vanilie
coaja de lamaie
frisca pentru ornat (opțional )
Pentru caramel:
150-200 gr.zahăr
Mod de preparare:
Caramelizam zaharul intr-o cratita.
Incalzim laptele.
Intr-un alt vas mixam ouale cu zaharul
adaugam coaja de lamaie,esenta de
Aceasta compozitie o turnam peste zaharul
caramelizat si o introducem la cuptor
într-o tavă cu apă .
Când apa din tavă se evaporă se
completează.
Cand este gata
se lasa sa se raceasca si se
rastoarna pe un platou.
Se serveste rece cu frisca sau simpla.
1 litru lapte
8-10 oua
200 gr.zahar
esenta rom sau vanilie
coaja de lamaie
frisca pentru ornat (opțional )
Pentru caramel:
150-200 gr.zahăr
Caramelizam zaharul intr-o cratita.
Incalzim laptele.
Intr-un alt vas mixam ouale cu zaharul
adaugam coaja de lamaie,esenta de
rom si laptele caldut.
Aceasta compozitie o turnam peste zaharul
caramelizat si o introducem la cuptor
într-o tavă cu apă .
Când apa din tavă se evaporă se
completează.
Cand este gata
se lasa sa se raceasca si se
rastoarna pe un platou.
foarte frumoasa crema si prezentare!si blogul e superdragut!multe postari de succes!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Alison
RăspundețiȘtergereSuper arata ! Blogu' tau are retete pe gustul meu :)
RăspundețiȘtergereIntrebare : la cate grade ai copt crema ?
Pokhas,multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereCuptorul meu nu are termostat asa ca din pacate nu te pot ajuta.