24 iulie 2018
500 g branza dulce de vaci
300 g faina
2 oua
2 pliculete zahar vanilat
esenta de portocala sau vanilie
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
coaja de lamaie
un praf sare
Pentru decor
smântână
dulceață de visine, afine...
Mod de preparare :
Într-un vas punem brânza adăugăm
ouale, praful de sare,zahărul vanilat,
esența,coaja de lamaie şi bicarbonatul.
Omogenizam totul bine și adăugăm
faina treptat.
Framantam pentru a obține un aluat
elastic dacă este nevoie mai adaugam
făină.
Începem să formăm papanașii
rupem o bucată de aluat și formăm o bilă
îi facem o gaură în mijloc pe care
o mai mărim modelând în același timp
și papanasul.
Mai formăm o bilă mai micuță pe care
la sfârșit când vor fii gata prajiti o vom
pune deasupra papanasului.
Prajim papanașii pe ambele părți în uleiul încins
la foc potrivit pentru a se pătrunde
și în interior.
Când sunt gata se ornează cu smântână și dulceață.
Într-un vas punem brânza adăugăm
ouale, praful de sare,zahărul vanilat,
esența,coaja de lamaie şi bicarbonatul.
faina treptat.
Framantam pentru a obține un aluat
elastic dacă este nevoie mai adaugam
făină.
rupem o bucată de aluat și formăm o bilă
îi facem o gaură în mijloc pe care
o mai mărim modelând în același timp
și papanasul.
Mai formăm o bilă mai micuță pe care
la sfârșit când vor fii gata prajiti o vom
pune deasupra papanasului.
Prajim papanașii pe ambele părți în uleiul încins
la foc potrivit pentru a se pătrunde
și în interior.
Când sunt gata se ornează cu smântână și dulceață.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu