Cel mai bun tiramisu reteta o gasiti aici, pana
am sa o scriu si eu.
Multumesc Miha pentru reteta minunata.
am sa o scriu si eu.
Multumesc Miha pentru reteta minunata.
Ingrediente:
6 galbenusuri
200 gr zahar
2 linguri lapte
500 gr mascarpone
400 ml frisca lichida
2 pliculete zahar vanilat
2 cani cafea tare
un pachet mare piscoturi
cacao
Mod de preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase.
Adaugam laptele amestecam si punem pe foc la bain-marie.
Fierbem amestecand pana nu se mai simte zaharul fara a da insa in clocot.
Dam deoparte si lasam compozitia la racit.
Cand compozitia este rece adaugam branza mascarpone si mixam bine.
Batem frisca lichida cu zaharul vanilat pana devine pufoasa.
Adaugam frisca peste crema de mascarpone si amestecam
usor de sus in jos.
Inmuiem piscoturile in cafeaua rece si le asezam in forma,peste piscoturi
adaugam un strat de crema, la fel procedam si cu restul
de piscoturi si crema ultimul strat fiind de crema.
La final pudram cu cacao din belsug.
Tortul astfel preparat il dam la rece pentru
cateva ore sau chiar peste noapte.
Sa aveti spor si pofta buna!
Batem frisca lichida cu zaharul vanilat pana devine pufoasa.
Adaugam frisca peste crema de mascarpone si amestecam
usor de sus in jos.
Inmuiem piscoturile in cafeaua rece si le asezam in forma,peste piscoturi
adaugam un strat de crema, la fel procedam si cu restul
de piscoturi si crema ultimul strat fiind de crema.
La final pudram cu cacao din belsug.
Tortul astfel preparat il dam la rece pentru
cateva ore sau chiar peste noapte.
Sa aveti spor si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu