Ingrediente:
2 oua
4 linguri zahar
50 gr margarina
50 ml lapte
1 pliculet drojdie uscata
350 gr faina
un praf sare
Umplutura:
200 gr branza de vaci dulce
zahar (dupa gust)
2 pliculete zahar vanilat
1 lingura gris
2 oua
coaja de lamaie sau portocala
stafide
Pentru uns:
un galbenus
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator punem faina amestecata cu
praful de sare si drojdia.
Adaugam laptele caldut,margarina topita,zaharul si ouale
si omogenizam.
Framantam bine si lasam la dospit pana aluatul
creste frumos.
Din aluatul rezultat formam bile pe care le turtim sau le intindem
cu facaletul si le asezam in tava acoperita
cu hartie de copt.
Se mai lasa la crescut timp in care pregatim umplutura.
Amestecam branza cu restul ingredientelor
si omogenizam bine.
Dupa ce au crescut formam cu ajutorul unui paharel o adancitura
pe care o umplem cu compozitia de branza.
Ungem marginile cu galbenus si dam la cuptor pentru
aproximativ 30 min.la foc potrivit
pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata le pudram cu zahar pudra vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu