Ingrediente:
225 gr dovleac
335 gr faina
115 gr unt
100 gr zahar tos
80 gr zahar brun
2 oua
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
un praf de scortisoara
jumatati de nuca sau alune nesărate
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180 grade.
Radem dovleacul si il calim in putina apa,
pana devine ca un piure.
Mixam untul cu zaharul pana se topeste. Adaugam pe rand ouale,amestecand bine dupa fiecare,
adaugam esenta de vanilie si restul mirodeniilor
si mixam la viteza mare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam piureul de dovleac si faina amestecata
cu praful de copt si amestecam bine.
Tapetam tava cu hartie de copt si asezam gramajoare
din compozitie.
Lasam ceva spatiu intre ele pentru ca vor creste.
In mijlocul fiecarei gramajoare asezam cate o jumatate
de nuca sau aluna.
Se coc aproximativ 15 minute.
Sursa retetei Laura
225 gr dovleac
335 gr faina
115 gr unt
100 gr zahar tos
80 gr zahar brun
2 oua
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
un praf de scortisoara
jumatati de nuca sau alune nesărate
Incalzim cuptorul la 180 grade.
Radem dovleacul si il calim in putina apa,
pana devine ca un piure.
Mixam untul cu zaharul pana se topeste. Adaugam pe rand ouale,amestecand bine dupa fiecare,
adaugam esenta de vanilie si restul mirodeniilor
si mixam la viteza mare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam piureul de dovleac si faina amestecata
cu praful de copt si amestecam bine.
Tapetam tava cu hartie de copt si asezam gramajoare
din compozitie.
In mijlocul fiecarei gramajoare asezam cate o jumatate
de nuca sau aluna.
Se coc aproximativ 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu