24 mai 2010
Este reteta de la tort"cub de gheata"doar ca am
facut unele mici modificari.
La blat nu am mai adaugat cacao,am folosit budinca
de capsuni in locul celei de vanilie si am ornat
cu capsuni in loc de bombonele.
Este foarte racoritoare si delicioasa.
120gr zahar tos
1 plic praf copt
80 gr faina
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca capsuni
800ml lapte pentru preparat budinca
250gr zahar tos pentru budinca (eu am pus dupa gust)
100gr margarina
Siropul:
150ml apa
1 fiola esenta vanilie
3 linguri zahar
Pentru ornat:
400ml frisca lichida
capsuni
Mod de preparare blat:
Faina se amesteca cu praful de copt.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma dupa care
se adauga zaharul si se mixeaza pana
se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
La final cand budinca s-a ingrosat se adauga
margarina sau untul si se amesteca
pana se topeste.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.
Siropul se prepara din apa cu zahar si esenta de
vanilie...eu am facut mai mult sirop pentruca imi plac prajiturile mai insiropate.
Blatul racit se insiropeaza,se adauga budinca si se
uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa
care se adauga si frisca care se
niveleaza frumos.
Cu ajutorul unei furculite trasam modele.
Ornam cu capsuni.
Este reteta de la tort"cub de gheata"doar ca am
facut unele mici modificari.
La blat nu am mai adaugat cacao,am folosit budinca
de capsuni in locul celei de vanilie si am ornat
cu capsuni in loc de bombonele.
Este foarte racoritoare si delicioasa.
Ingrediente pentru blat:
4 oua120gr zahar tos
1 plic praf copt
80 gr faina
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca capsuni
800ml lapte pentru preparat budinca
250gr zahar tos pentru budinca (eu am pus dupa gust)
100gr margarina
Siropul:
150ml apa
1 fiola esenta vanilie
3 linguri zahar
Pentru ornat:
400ml frisca lichida
capsuni
Mod de preparare blat:
Faina se amesteca cu praful de copt.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma dupa care
se adauga zaharul si se mixeaza pana
se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga
peste albusuri si se mixeaza in continuare,se
adauga si faina in ploaie si se amesteca
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se
introduce in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
La final cand budinca s-a ingrosat se adauga
margarina sau untul si se amesteca
pana se topeste.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai
adauga zahar daca este cazul.
Siropul se prepara din apa cu zahar si esenta de
vanilie...eu am facut mai mult sirop pentruca imi plac prajiturile mai insiropate.
Blatul racit se insiropeaza,se adauga budinca si se
uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa
care se adauga si frisca care se
niveleaza frumos.
Cu ajutorul unei furculite trasam modele.
Ornam cu capsuni.
Arata foarte bine prajitura. Felicitari Ariana.
RăspundețiȘtergereCum te mai simti? Ce face bebe? Nu mai intri pe forum sa povestesti cu noi?
Multumesc,Criss.
RăspundețiȘtergereEu si bebelina suntem bine.
Am mai intrat si pe forum dar mai rar.