19 mai 2014
Ingrediente pentru blat:
4 oua
120 gr zahar tos
1 plic praf copt
70 gr cacao
80 gr faina
1 plic praf copt
70 gr cacao
80 gr faina
Ingrediente pentru crema:
400 ml frisca lichida
400 gr ciocolata amaruie
esenta rom
Ingrediente pentru sirop:
150-200 ml apa
1 fiola esenta rom
5-6 linguri zahar
Ingrediente pentru glazura:
100 gr ciocolata cu lapte
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Mod de preparare blat:
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa.
Separam ouale,albusurile le batem spuma cu un praf de sare
dupa care adaugam zaharul si
mixam pana se intaresc.
Galbenusurilele mixam putin dupa care le adaugam
peste albusuri si mixam in continuare,
adaugam si faina in ploaie si amestecam
bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava si o introducem in cuptorul incins in prealabil,
se coace aproximativ 30 minute
la foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Dam in fiert 400 ml frisca lichida in care topim ciocolata,
o lasam sa se raceasca dupa care o tinem la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte , adaugam esenta si mixam bine.
Pentru glazura:
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida.
Montarea tortului:
Taiem blatul in trei parti,asezam primul blat pe un platou,insiropam,punem jumatate din crema si nivelam asezam si al doilea blat cu care procedam la fel si continuam cu ultimul blat pe care il insiropam si turnam glazura.
Taiem blatul in trei parti,asezam primul blat pe un platou,insiropam,punem jumatate din crema si nivelam asezam si al doilea blat cu care procedam la fel si continuam cu ultimul blat pe care il insiropam si turnam glazura.
Decoram cu floricele de zahar.
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereFelicitari! Foarte utila retetea , o voi folosi astazi. Iar blogul exceptional! Va recomand un site cu retete bune care il folosesc si eu , acesta este retete culinare
RăspundețiȘtergere