Ingrediente pentru blat:
2 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat
Pentru crema:
2 plicuri budinca de vanilie 800 ml lapte
zahar dupa gust
Pentru ornare:
2 pliculete gelatina transparenta
o conserva ananas
Pentru sirop: apazahar
esenta vanilie sau
siropul de ananas
Mod de preparare blat:
Separam ouale,albusurile le batem spuma mai intai
cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul
si batem in continuare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt
dupa care le adaugam peste albusurile
batute spuma si omogenizam.
Adaugam si mirodeniile iar la final faina.
Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda si o dam la cuptor.
Cand este gata lasam la racit.
Budinca o preparam conform instructiunilor
de pe plic.
Pentru sirop punem pe foc apa cu zaharul si fierbem
pana se topeste iar la final adaugam esenta
sau mai simplu insiropam cu siropul
fructelor.
Montarea prajiturii:
Asezam blatul pe un platou,il insiropam,adaugam
budinca pe care o nivelam frumos dupa care
adaugam rondelele de ananas iar la final
gelatina pe care o preparam pe loc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu