Ingrediente:
500 gr faina
1 pliculet drojdie uscata
1ou
60 g unt
35 g zahar
250 ml lapte cald
1 pliculet zahar vanilinat
un praf sare
coaja rasa de portocala
sau lamaie
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare:
Faina o punem intr-un castron si o amestecam
cu drojdia uscata si lasam sa se odihneasca 15 min.
Peste faina turnam jumatate din cantitatea
laptelui adaugam untul taiat
bucatele, zaharul tos, zaharul vanilat,
oul, coaja rasa de portocala si praful de sare.
Amestecam pana aluatul prinde consistenta.
Peste aluat, turnam si restul
de lapte si framantam
bine pana devine elastic.
Daca aluatul este prea lipicios mai adaugam
putina faina.
Dupa ce aluatul este bine framantat,acoperim
si lasam la odihnit 30 minute
intr-un loc caldut.
Dupa ce aluatul a crescut,punem faina pe suprafata
de lucru si il intindem intr-o
foaie cu grosimea de 1,5 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde(o cana,un pahar)
taiem cerculete.
Lasam gogosile la dospit aprox. 1-1.30 ora pentru a-si
dubla volumul.
Dupa 1 ora gogosile si-au dublat volumul
si sunt gata sa le prajim.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Cand uleiul este suficient de incins, luam cu ajutorul
unei spatule cate o gogoasa si o punem la
prajit in tigaie.
Daca gogoasa ramane la suprafata si nu se lasa la
fund,atunci gogosile sunt gata de prajit,
daca nu, trebuie sa le mai lasam
la dospit.
Dupa ce gogosile devin aurii, le intoarcem
pe cealalta parte.
Le pudram cu zahar pudra
1 pliculet drojdie uscata
1ou
60 g unt
35 g zahar
250 ml lapte cald
1 pliculet zahar vanilinat
un praf sare
coaja rasa de portocala
sau lamaie
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare:
Faina o punem intr-un castron si o amestecam
cu drojdia uscata si lasam sa se odihneasca 15 min.
Peste faina turnam jumatate din cantitatea
laptelui adaugam untul taiat
bucatele, zaharul tos, zaharul vanilat,
oul, coaja rasa de portocala si praful de sare.
Amestecam pana aluatul prinde consistenta.
Peste aluat, turnam si restul
de lapte si framantam
bine pana devine elastic.
Daca aluatul este prea lipicios mai adaugam
putina faina.
Dupa ce aluatul este bine framantat,acoperim
si lasam la odihnit 30 minute
intr-un loc caldut.
de lucru si il intindem intr-o
foaie cu grosimea de 1,5 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde(o cana,un pahar)
taiem cerculete.
Lasam gogosile la dospit aprox. 1-1.30 ora pentru a-si
dubla volumul.
Dupa 1 ora gogosile si-au dublat volumul
si sunt gata sa le prajim.
Cand uleiul este suficient de incins, luam cu ajutorul
unei spatule cate o gogoasa si o punem la
prajit in tigaie.
Daca gogoasa ramane la suprafata si nu se lasa la
fund,atunci gogosile sunt gata de prajit,
daca nu, trebuie sa le mai lasam
la dospit.
Dupa ce gogosile devin aurii, le intoarcem
pe cealalta parte.
Le pudram cu zahar pudra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu