Tort panna cotta.

30 august 2018


Ingrediente pentru blat:

200 gr piscoturi 
150 gr unt


Ingrediente pentru crema :

900 ml frisca lichida 
2 pliculete gelatina
esenta de vanilie

100 ml frisca pentru decor 
colorant alimentar opțional
sau fructe proaspete


Mod de preparare blat :

Sfarmam piscoturile cu ajutorul robotului 
de bucătărie. 

Punem piscoturile într-un vas și adaugam untul moale omogenizam  
bine pana când compozitia are
 un aspect nisipos.

Luam o forma cu pereți detașabili
și acoperim baza cu folie alimentara
(folia sa fie mai mare pentru a acoperii
și pereții formei dar pe afara).


Punem compozitia  de piscoturi pe care o nivelam
și presam uniform.

Introducem tava la frigider cât timp ne ocupam de crema.

Mod de preparare crema:

Batem frisca pentru decor și o dam la rece.

 Punem gelatina la înmuitat
în apa rece.

Frisca (900ml) o punem intr-o craticioara și
o punem pe foc pana ajunge
la punctul de fierbere.
O dam deoparte și adugam gelatina
și esenta de vanilie.

Lasam sa se raceasca după care o introducem la frigider.

Ne uitam din când în când pentru a nu se
inchega prea tare.

Când consideram ca nu mai este foarte
lichida o turnam peste blatul
de piscoturi și o introducem la
frigider peste noapte.

Desfacem cu grija forma trecând cu un cuțit de jur împrejurul formei pentru a se desprinde crema.

Transferam cu grija tortul pe un platou
si dcoram cu frisca sau fructe proaspete.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu