Tort diplomat cu multe fructe

26 august 2018


Ingrediente pentru blat:

2 oua
1/2 cana zahar
1/3 cana ulei
1/2 cana faina
1 lingurita praf de copt
un praf sare


Ingrediente pentru crema:

5 galbenusuri
200 gr zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
2 pliculete zahar vanilat
esenta vanilie

fructe
frisca pentru decor


Mod de preparare blat:

Mixam ouale cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.

Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel 
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.


Mod de preparare crema:

Punem gelatina la inmuiat in apa rece.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam laptele caldut si punem vasul la bain-marie,
amestecam continu pana compozitia se mai ingroasa.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina,amestecam 
bine si lasam compozitia la racit. 

Intre timp batem frisca lichida cu zaharul vanilat
si cateva picaturi de esenta.

Adaugam frisca in compozitie si omogenizam
bine.


Asamblarea tortului:

Asezam blatul pe un platou si il insiropam.

Asezam in jurul blatului inelul de la forma in care a
fost copt,turnam jumatate din crema 
asezam  fructele taiate turnam si restul
de crema si dam la rece
pentru cateva ore sau peste noapte.

Scoatem tortul de la frigider desfacem inelul din 
jurul lui si ornam cu frisca și fructe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu