Ghoriba - fursecuri Maroc

4 februarie 2014

 Am reusit intr-un final sa fac si aceste fursecuri pe care le 
aveam in plan de mult timp,le-am  vazut pe mai multe bloguri
 pe care le urmaresc Dulciuri fel de fel si Arome si culori,
fiind doua dintre ele.


Sunt foarte bune si aromate,insa mie nu mi-au iesit 
chiar perfecte deoarece nu le-am tavalit suficient prin
zahar pudra de aceea aspectul nu e chiar reusit.


Ingrediente:

 2 oua
  50 g unt
40 ml ulei
  150 g zahar

 350 g faina 
 esenta de migdale sau vanilie
  1 lingurita praf de copt
  zahar pudra pentru tavalit fursecurile


 Mod de preparare:

Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Topim untul si il amestecam cu uleiul si esenta si il turnam peste crema de oua. 

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.



 Aluatul obtinut il dam la frigider o ora.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care
 le tavalim prin zahar pudra din abundenta.

 Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam
 la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu