Tort cu crema de ciocolata si visine din visinata

8 iulie 2013


 Ingrediente:  

4 oua
1/2 cana ulei
o cana zahar
 1 cana si un pic faina
1 pliculet praf de copt
un praf de sare



Ingrediente pentru crema:

400 ml frisca lichida
400 gr ciocolata amaruie
esenta rom


Siropul:

150-200 ml apa
1 fiola esenta rom
3-4 linguri zahar

Pentru ornat:
frisca
visine din visinata



Mod de preparare blat:

Mixam ouale cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul,mixand energic,
adaugam uleiul putin cate putin.

Incorporam treptat faina cernuta si amestecata
cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda
acoperita cu hartie de copt si coacem la
foc potrivit.



Mod de preparare crema:

Se da in fiert 400 ml frisca lichida in care topim ciocolata,
  lasam sa se raceasca dupa care mixam bine si adaugam
esenta de rom.


Asamblarea tortului:

  Taiem blatul in doua,aseazam primul blat pe un platou,
  il insiropam, punem jumatate din crema pe care o nivelam.
Punem din loc in loc visine din visinata,
  aseazam si al doilea blat,il insiropam si il
acoperim cu restul de crema.

  Il ornam cu frisca si visine.




2 comentarii:

  1. Cred ca este un deliciu. Imi place combinatia de ciocolata cu visine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Adriana.
      Este pentru prima data cand am facut un tort cu visine din visinata si chiar a iesit foarte bun.
      O vara frumosa iti doresc.

      Ștergere