Cornulete fragede cu rahat

2 iulie 2013


 
Ingrediente pentru aluat:

500 gr faina
100-130 ml bors
200 ml ulei
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar(ceva mai mult zahar)
un praf sare
esenta vanilie

 rahat
 zahar pudra

 
 Mod de preparare:

 Intr-un castron cernem faina adaugam drojdia uscata,
zaharul,praful de sare si amestecam.

Adugam uleiul,esenta de vanilie si amestecam,
treptat adaugam si borsul atat cat este nevoie.

Framantam bine,la final aluatul trebuie sa fie elastic.
Punem aluatul la frigider pentru 10 minute.

Intre timp taiem rahatul in bucatele mai mici. 

 
 Intindem aluatul si taiem triunghiuri

Pe fiecare triunghi punem o bucatica de rahat si rulam.

Asezam cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt
si coacem la foc potrivit 180 grade cca 30 min,
in cuptorul incins in prealabil.

 
 Cand sunt gata se scot si se pudreaza cu zahar
pudra vanilat.

 
 

Se pot pastra in cutii metalice mai mult timp,
raman la fel de fragede.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu