Tarta cu struguri

13 august 2013


 Ingrediente pentru aluat:

250 gr faina

110 gr unt sau margarina

5-6 linguri apa cu gheata 


 Ingrediente pentru crema:

3 oua
500 ml lapte
1/2 cana zahar
4 linguri faina
50 gr margarina 
 esenta vanilie
coaja de lamaie sau portocala


Pentru decor:

struguri albi
o piersica
 un pliculet tort-gelee


Mod de preparare pentru aluat:

Intr-un vas amestecam faina cu untul
pana
obtinem bilute mici.

Adaugam cate o lingura de apa rece pana
cand
aluatul se strange ca o bila.

Daca dupa cateva linguri de apa aluatul se strange
nu este nevoie sa folosim toata apa.

Infasuram aluatul in folie alimentara si
dam
la rece pentru 2 ore.

Intindem aluatul si il asezam in forma
de tarta unsa cu unt.


Intepam aluatul din loc in loc pentru
a nu se umfla.


Coacem in cuptorul preincalzit pana
se
rumeneste. 


 Mod de preparare crema:

Amestecam ouale cu zaharul si faina apoi adaugam
putin lapte caldut si omogenizam bine,turnam
compozitia peste restul de lapte.

Punem pe foc si amestecam pana ce compozitia
 se ingroasa,adaugam margarina si amestecam
pana ce aceasta se topeste.

La final adaugm esenta si coaja de lamaie.

Crema se lasa putin sa se racoreasca
si se pune
peste blatul de tarta.

Ornam cu boabe de struguri si felii de piersica 
iar deasupra turnam gelatina
preparata dupa instructiunile de pe plic.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu