Chec cu piure de dovleac

25 martie 2012



 Ingrediente pentru
doua checuri:

300 gr zahar  
200 ml lapte
150 ml ulei

3 oua
400 gr dovleac (piure)
400 gr faina
1 lingurita bicarbonat
3/4 lingurita praf de copt  
un praf de sare
esenta vanilie


Mod de preparare:

Intr-un vas incapator mixam ouale impreuna
cu zaharul si uleiul pana obtinem o
compozitie cremoasa.

Adugam piureul de dovleac
 laptele,esenta si amestecam.

Adaugam si faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul,
praful de copt si sarea.


Turnam compozitia in doua forme de chec
sau o forma rotunda.


Coacem in cuptorul preincalzit timp de
o ora la foc mediu.

Cand sunt gata scoatem formele din cuptor, lasam
sa se racaoreasca si le scoatem din forme.


Sursa retetei: Licuta Marin



3 comentarii:

  1. Este o reteta foarte interesanta,foarte usor de preparat si cred ca este un chec foarte gustos.Il voi prepara curand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Victorinne.
      Astept impresia ta dupa ce il vei prepara si gusta.
      Pupici.

      Ștergere