21 martie 2012
8 oua
300 gr zahar
225 gr faina
250 gr unt
2 linguri apa
1 l lapte
2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Topim untul dupa care il lasam la racit.
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le batem spuma.
Intr-un vas incapator punem galbenusurile cu
zaharul,zaharul vanilat si apa si mixam bine.
Adaugam untul si mixam pana la omogenizare,
adaugam faina pe care o cernem direct in vas si
mixam din nou,adaugam si laptele caldut si mixam bine.
La final adaugam albusurile si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava unsa.
Coacem in cuptorul incalzit in prealabil aprox. 1 ora la foc mic-mediu.
Cand este gata se lasa sa se racesca bine dupa
care se taie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Sursa retetei Gourmandine
Ingrediente:
8 oua
300 gr zahar
225 gr faina
250 gr unt
2 linguri apa
1 l lapte
2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Topim untul dupa care il lasam la racit.
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le batem spuma.
Intr-un vas incapator punem galbenusurile cu
zaharul,zaharul vanilat si apa si mixam bine.
Adaugam untul si mixam pana la omogenizare,
adaugam faina pe care o cernem direct in vas si
mixam din nou,adaugam si laptele caldut si mixam bine.
La final adaugam albusurile si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava unsa.
Coacem in cuptorul incalzit in prealabil aprox. 1 ora la foc mic-mediu.
care se taie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Foarte faina ti-a iesit! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc,Miha.
ȘtergerePupici