Prajitura frageda cu dovleac

18 noiembrie 2009


Ingrediente pentru aluat:

500gr faina
150gr unt
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana


Ingrediente pentru umplutura:

dovleac
zahar (dupa gust)
scortisoara (dupa preferinta)


Mod de preparare:

Curatam dovleacul de coaja si seminte,il dam
pe
razatoarea fina adaugam zahar si il punemintr-o cratita pe foc la calit.

Il calim pana cand scade toata zeama,cand este
gata
il dam de pe foc adaugam putina scortisoara
amestecam bine si il lasam sa 
se racoreasca.


Faina,zaharul pudra,praful de copt,oul,untul si
smantana se pun intr-un bol si se framanta
o coca,care se imparte in doua
parti egale.

Din aluatul obtinut intindem doua foi de marimea
tavii
in care coacem prajitura.

Tava se unge cu ulei.

Se intinde prima foaie in tava peste ea adaugam
compozitia
de dovleac. 
 

Se intinde si cea de a doua foaie.



Aluatul se inteapa din loc in loc cu furculita
si se unge cu ou.


Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute
pana capata o culoare usor aurie.


Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor
si o lasam la racit
dupa care
o pudram cu zahar.
























Un comentariu: